Hinni jó! – tanítói kötet (ebook)

2 990 Ft

A könyv, amit a kedves érdeklődő olvasó a kezében tart, a szerzők meggyőződése szerint fontos kérdésekről szól. Hiszen létezhet-e fontosabb kérdés annál, hogy kicsoda Isten, hogyan tudjuk megismerni őt, mit tanít a róla szóló Biblia? Úgy véljük, ha ezekre a kérdésekre megfelelő válaszokat adunk, sokkal több történik annál, mintsem elmondhatjuk magunkról, helyes tudás van a fejünkben. Ismerni Istent és az ő dolgait, megérteni a szándékait, követni az akaratát: életkérdés számunkra. Tegyük hozzá még, amit könyvünk címe világosan kijelent, miszerint hinni jó dolog. A hit nem vallási ismeretek megtanulásáról szól, hanem annak a bizalomnak a felépüléséről ember és Isten között, ami elevenséggel, bátorsággal, tenni akarással tölt fel bennünket.

Reméljük, a kedves olvasó is sokkal többet fog találni ebben a könyvben vallási ismereteknél vagy akár a kereszténység alapvető tanításainál. Célunk az volt, hogy röviden és lényegre törően ismertessük meg az Istent keresőket azokkal a tudnivalókkal, amelyek keresztény hitünk amelyek keresztény hitünk lényeges aspektusait érintik.

A kötet három nagyobb részből áll. Az első részben a hit alapjait érintő legfontosabb kérdéseket tárgyaljuk, melyekről véleményünk szerint egy kereszténynek szükséges és fontos tudnia. A második részben egy speciális területet emelünk ki, mégpedig a keresztények és a gyülekezet kapcsolatát. Megértésünk szerint hitéletünk alapvetően gyülekezeti keretek között, azaz más keresztényekkel közösségben zajlik. Végül a harmadik részben a keresztények és az őket körülvevő világ – vagy társadalom – részéről felmerülő területekkel foglalkozunk, melyeknek közvetlen hatása lehet hitéletünkre.

Az egyes részeket tizenkét fejezetre osztottuk. Minden fejezet elején olvashatunk egy rövid összefoglalást arról, hogy milyen kérdésekre keressük a választ az adott szakaszban. Az áttekinthetőség kedvéért az egyes fejezetekben a „kérdés-felelet” módszerrel mutatjuk be témáinkat. Természetesen a kérdésekre adott válaszok igen tömörek és rövidek, nem törekednek a teljességre – azonban ötleteket adhatnak egy jó beszélgetéshez, témafelvetéshez, az adott kérdés továbbgondolásához. Az egyes fejezetek végén szereplő összefoglaló kérdések is ezt segítik, a mellékletként is kezelhető történetek, illusztrációk, elbeszélések pedig tovább mélyíthetik az adott modul megértését. A fejezetek végén QR-kódokat is elhelyeztünk: ezeket leolvasva és egy böngészőprogramban megnyitva máris megtekinthető az a stúdióbeszélgetés a projekt weboldalán, mely az adott fejezethez hozzátartozik.

Őszintén kívánjuk mindenkinek, hogy haszonnal forgassa ezt a kiadványt, melynek teológiai tartalma megfelel a Magyar Pünkösdi Egyház hitvallásának, hitről alkotott nézeteinek és viszonyulásának. Abban bízunk, hogy miközben együtt sajátítjuk el az itt leírtakat, együtt kerülünk közelebb is ahhoz az Istenhez, aki kinyilatkoztatta és felfedte Önmagát előttünk, hogy megismerve Őt teljesebb életet élhessünk.

Dr. Sitku Tibor, szerkesztő

Kategória:

Leírás

Bevezető tanítás a pünkösdi keresztény hitbe. A pünkösdi katekézis alapjai katekétáknak.

További információk

ISBN

978-615-82336-0-6

Oldalszám

204

Szerzők, szerkesztők

Szerkesztő: Dr. Sitku Tibor
Szerzők: Dr. Erdei Ildikó, Rozgonyi Botond, Dr. Sitku Tibor
Történetek, szemléltetés: Bozóné Csernus Emőke
Projektvezető: Ungvári Csaba
Kiadványszerkesztés, grafika, borító: UnGi

Jogok

© Pünkösdi Teológiai Főiskola 2023
Hinni jó! Tanulói kötet
Minden jog fenntartva. All rights reserved.
Kiadja: a Pünkösdi Teológiai Főiskola

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Hinni jó! – tanítói kötet (ebook)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…